Qatar – Doha

Kunstmatig eiland

Land voor een korte trip van 3 dagen. Het was een contrast van compleet nieuwe infrastructuur en oude Arabische cultuur.

De reis

De reis naar Qatar was zeer aangenaam. Op de vlucht van Qatar Airways kregen we zoveel (non-alcoholische) drankjes als ons hartje begeerde, de maaltijden waren erg goed. De vlucht duurde bijna 6 uur, die kon worden besteed aan eten, naar muziek luisteren of video’s kijken op de schermen op de stoel. Toegang tot Qatar is relatief eenvoudig. U krijgt uw verblijfsvergunning na een min of meer lange wachttijd bij aankomst. Alles is goed georganiseerd, maar immigratieambtenaren hebben een rustig tempo van verwerking.

Alle hotels in en rond Doha zijn in zeer korte transfertijd te bereiken, aangezien de luchthaven zeer centraal gelegen is.

Talloze hotels van bekende hotelketens in het luxe segment 10-15 jaar geleden begonnen de Qatarezen de hoofdstad Doha open te stellen voor zakelijk toerisme en werden de eerste hotels gebouwd. Het Sheraton***** is het oudste en onderscheidt zich ook qua architectuur van de nieuw gebouwde hotels. Het kan echter in alle opzichten met alle anderen concurreren, aangezien het onlangs een volledige renovatie heeft ondergaan. Het eten is uitstekend, de kamers zijn harmonieus en ook de tuin en het strand zijn indrukwekkend.

Op onze reis hebben we een aantal hotels in het 4-5 sterren segment bezocht en die hebben natuurlijk elk hun eigen karakter. Ik wil echter het Banana Island Resort by Anantara ***** onder de aandacht brengen, dat op een privé-eiland voor de kust van Doha ligt en alleen vanuit de stad kan worden bereikt met een eigen catamaranshuttle van 30 minuten.

Fantastische villa’s aan de oceaan met hun eigen privézwembad, watervilla’s, een 800 meter lang zandstrand, verschillende bars en restaurants en een apart zwemgedeelte voor kinderen bieden veeleisende gasten een perfecte vakantie. Vermeldenswaard: er is geen druppel alcohol hier op het eiland. Voor een avondfles rode wijn bij het privézwembad moet je naar het nabijgelegen stadje….

Entertainmentmogelijkheden in en rond Doha

In Doha wordt overal gebouwd sinds de geplande World Cup in 2022.

Momenteel wordt er gebouwd aan een 300 km lang metrosysteem. Bezoekers worden vermaakt met nieuwe musea, woestijnsafari’s en diverse winkelmogelijkheden. De Souk Waqif nam ons een paar uur mee in de oude Arabische winkelwereld, inclusief een “falcon shop”, het winkelcentrum in het Khalifa Stadium overtuigd met zijn ultramoderne ontwerp.

Op het kunstmatige schiereiland “The Pearl” kunt u jachten en Ferrari’s bewonderen en in de traditionele manege AL Shaqab Equestrian Legacy kunt u met een beetje geluk de volbloedpaarden zien baden. Ook het nachtleven in Doha is indrukwekkend. Er zijn talloze clubs, waarvan de meeste zich in de hotels bevinden. We mochten een avondje genieten in de rooftop bar van het St. Regis Hotel. Het TOP-hoogtepunt van ons programma was voor mij de jeeptour in de zandduinen, die ongeveer 50 minuten ten zuiden van Doha liggen. Dit was waarschijnlijk te danken aan onze lokale chauffeur, die duidelijk genoot van onze uitbarstingen van enthousiasme terwijl hij de hellingen afreed!

Qatar – Doha
Schuiven naar boven