Voor- en nadelen van houten horloges

Mooi horloge

Heeft u interesse in houten horloges en overweegt u er zelf een aan te schaffen? Weet je het nog niet helemaal zeker en wil je meer weten over de voor- en nadelen van houten horloges, dan ben je hier aan het goede adres. In dit artikel vind je de belangrijkste informatie over houten horloges en of ze zelfs geschikt zijn voor jou of niet. Maar ook als u al een horloge van hout heeft, kan het voor u interessant zijn om kennis te maken met onze persoonlijke voor- en nadelen ten opzichte van polshorloges van metaal, kunststof of leer. Misschien beïnvloedt het ook je toekomstige aankoopbeslissing? Dus laten we eerst beginnen met de nadelen:

Nadelen van houten horloges

Houten horloges zijn niet geschikt voor water

Als u op zoek bent naar een waterdicht horloge, of een horloge waarmee u kunt zwemmen, duiken of douchen, moet u afzien van een houten horloge. Deze zijn namelijk spatwaterdicht, maar niet waterdicht. Vermijd daarom bovengenoemde activiteiten met horloges van hout. En behalve dat het waterdicht is, kan hout over het algemeen niet zo goed met water overweg. U kent dit misschien thuis van de parketvloer, die niet per se met een vochtige doek hoeft te worden afgeveegd. Dus als u een houten horloge bezit – ongeacht het merk – kunt u het het beste uit de buurt van water houden.

Houten horloges zijn minder robuust dan metalen horloges

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn houten horloges gemaakt van hout. U weet toch wel dat dit materiaal de eigenschap heeft dat het boven een bepaalde belastingslimiet kan breken. Dat merkte je op zijn laatst toen je als kind aan het spelen was in de boom en een van zijn takken het begaf. Hetzelfde geldt voor klokken van hout: als er te veel kracht op het hout wordt uitgeoefend, bijvoorbeeld omdat je ergens vast komt te zitten, kan het hout op de zwakkere punten bezwijken.

Voordelen van houten horloges

Horloges van hout zijn bijzonder comfortabel om te dragen Houten horloges verrassen je niet alleen positief met hun lage gewicht op je arm, ze voelen ook heel anders aan op de huid dan conventionele polshorloges. Als je ’s winters ’s ochtends je metalen horloge over je arm trekt, voel je de kou van het materiaal en kan je lichaam met kippenvel reageren op de kleine schok. Het duurt een paar minuten voordat het koele metaal is aangepast aan je lichaamstemperatuur. Bij houten horloges daarentegen voel je altijd de natuurlijke warmte op je huid die het hout uitstraalt. Je merkt dat het zachte, warme hout prettig tegen je huid nestelt. Maar ook horloges van hout kunnen in de zomer punten scoren: terwijl de leren band zweet absorbeert en vocht opslaat, laten houten polshorloges je huid veel beter ademen. En als zich toch zweet vormt, kan het gemakkelijk worden afgeveegd in plaats van te worden opgezogen door het materiaal en moet u de band eerst laten drogen.

Houten horloges zijn duurzaam

Op het gebied van duurzaamheid hebben horloges van hout twee grote voordelen: enerzijds hoeven hier geen dieren voor te lijden, anderzijds is hout een hernieuwbare grondstof.

Elk houten horloge is echt uniek

Wist je dat elk hout uniek is? Net als je persoonlijke vingerafdruk is elke boom en elk stuk hout uniek in de wereld. Zelfs als je vriend of vriendin hetzelfde horloge koopt, zal het nooit meer hetzelfde zijn. Omdat het unieke karakter en de individuele nerf van uw houten horloge uw uurwerk tot een uniek exemplaar maken.

Houten klokjes zijn echte blikvangers

Ook al zijn houten horloges de laatste jaren steeds populairder geworden, ze blijven toch bijzonder. Want een horloge van hout trekt de aandacht: het onderscheidt zich van de massa en onderscheidt zich duidelijk van gewone leren polshorloges of metalen polshorloges. Daarom krijgen we steeds feedback van onze klanten dat ze regelmatig gevraagd worden naar hun sieraad van hout. Als je het liever simpel houdt, raden we een donker houten horloge (sandelhout of ebbenhout) aan, omdat je twee keer moet kijken om te zien dat het van hout is. Wil je daarentegen dat iedereen je nieuwe houten horloge opmerkt, kijk dan eens naar bijvoorbeeld onze zebrano-, esdoorn- of walnootmodellen. Zo’n statement op je arm zal zeker de aandacht trekken en veel nieuwsgierige blikken aantrekken!

Goed nieuws voor mensen met allergieën: geen huidirritatie meer

Heb je een gevoelige huid of word je snel rood als je sieraden draagt? Dan ben je waarschijnlijk allergisch voor kobalt, nikkel of iets dergelijks. Maar we hebben goed nieuws voor je: eindelijk zijn er polshorloges waarbij je je geen zorgen meer hoeft te maken over je huid. Want hout is een volledig natuurlijk materiaal en daarom zacht voor je huid. Geen jeuk meer, geen roodheid en geen uitslag meer. Talrijke tests van onze houten horloges onder mensen met ernstige allergieën hebben aangetoond dat onze producten probleemloos gedragen kunnen worden. Tot op heden hebben we onder enkele duizenden klanten geen enkele gehad die problemen heeft ondervonden. En als je de eerste bent, weet je dat onze 100% tevreden of geld-terug-garantie altijd van toepassing is: als het horloge dat je hebt gekocht om welke reden dan ook je niet bevalt, kun je het binnen 60 dagen retourneren en krijg je je gemakkelijk geld terug.

Voor- en nadelen van houten horloges
Schuiven naar boven