Terras verwarmen

Mooi terras

Van een overdekt terras kunt u in principe het hele jaar genieten. Was het maar niet voor de kou van de herfst- en wintermaanden. Met een terrasverwarmer en een eigentijdse Door uw terras te beglazen, kunt u ook na de zomer blijven genieten van uw terras. We laten u enkele populaire soorten overdekte terrasverwarmers zien om u te helpen bij het maken van uw persoonlijke keuze.

Als u uw terras wilt verwarmen, is een uitvoering met zijwanden aan te raden. Met glazen vouwwanden of vaste glaselementen voorkom je constant warmteverlies, wat je stookkosten opdrijft. Hiermee wordt je terras een bijna gesloten ruimte, zodat de warmte tijdelijk kan worden opgeslagen. Terrasverwarming voor terrassen met rondom beglazing is daarom ook qua duurzaamheid ideaal.

Er zijn verschillende verwarmingsprincipes beschikbaar om uw terras te verwarmen. We hebben de belangrijkste soorten verwarming voor je op een rijtje gezet met hun voor- en nadelen:

Vuurkorf & vuurschalen

Open verwarming van uw terras is alleen toegestaan ​​met een vergunning. Hierbij wordt gecontroleerd of het open vuur op een veilige ondergrond wordt aangestoken en op voldoende afstand van brandbare voorwerpen staat. Ook de afvoerlucht moet, net als bij de klassieke haard, gegarandeerd zijn. Onder deze omstandigheden is verwarmen met hout natuurlijk een duurzame en relatief goedkope aanpak. Naast verplaatsbare vuurschalen kunnen ook vast opgestelde modellen voor de gewenste warmte zorgen.

Terrasheaters

Om uw terras te verwarmen, geven terrasverwarmers de warmte centraal af. Terrasheaters worden vaak op gas bedreven en brengen, afhankelijk van de omgeving, een hoger brandrisico met zich mee, daarom is ook afhankelijk van de omgeving een vergunning vereist. De gasaansluiting geeft je flexibiliteit qua ruimte, omdat je voor de bediening geen stopcontact of soortgelijk gereedschap nodig hebt. Er zijn nu ook ecologische gaskachels waarmee je een duurzaam voornemen nog beter kunt realiseren.

Infrarood- en warmtestralers

Infraroodstralers zijn praktisch als verwarming voor het overdekte terras, omdat ze op elektriciteit werken en geen brandgevaar opleveren. Infraroodstralers geven gerichte warmte af, dus voor grotere terrassen zijn meerdere apparaten nodig. Directe bevestiging aan de terrasoverkapping is mogelijk, wat ruimte bespaart. Let bij het kopen op TÜV-geteste apparaten die minimaal IP 24 bescherming hebben. Anders bestaat er brandgevaar door oververhitting van de behuizing bij bevestiging aan de terrasoverkapping.

Verwarm het terras en combineer het met glazen vouwdeuren Elk seizoen brengt unieke uitdagingen voor terraseigenaren. Terwijl u tijdens het koude seizoen behaaglijke warmte wilt, zorgt een aangenaam briesje in de zomer voor meer comfort. Om ook met de verwarming flexibel te blijven voor uw terras is de combinatie met glazen vouwdeuren sterk aan te raden

Met een infraroodstraler of warmtestraler die je aan het plafond van je terras bevestigt, vervul je beide wensen tegelijk. Open de kamerschermen in de zomer als je frisse lucht over je terras wilt laten waaien. In de winter blijft u flexibel bij het verwarmen van het terras en kunt u de glazen vouwwanden bevestigen terwijl u de radiatoren op de terrasoverkapping monteert.

Terras verwarmen
Schuiven naar boven