Investeren in olie – wat zijn de opties?

AEX

Het lijdt geen twijfel dat olie een belangrijk onderdeel van onze wereld is en dat zal waarschijnlijk niet snel veranderen. Het is daarom zeker zinvol om olie of investeringen in olie onder de loep te nemen. Weinigen van ons denken aan olie als we het over beleggen hebben, maar dat is jammer, want de grondstof is absoluut een goede portefeuillediversificatie. Daarom willen we in dit artikel kijken welke mogelijkheden er zijn om in olie te beleggen en hoe de handel makkelijker kan worden gemaakt.

Tools kunnen het handelen gemakkelijker maken

Het verhandelen van olie is zeker niet eenvoudig, aangezien er tal van factoren zijn waarmee rekening moet worden gehouden. Daardoor hebben vooral leken het moeilijk om voet aan de grond te krijgen op dit gebied. Maar net zoals er tools zijn om inflatie of samengestelde interest te berekenen, hebben we ook tools om te handelen. Olie is wat dat betreft geen uitzondering en apps zijn bijvoorbeeld interessant. Een dergelijke app zou Oil Profit zijn.

De software erachter is achter gesloten deuren ontwikkeld door ingenieurs en is een goede manier om ondersteuning te krijgen bij het handelen: veel beslissingen kunnen worden gestroomlijnd, wat het handelen een stuk eenvoudiger maakt. Over het algemeen kan worden gesteld dat beleggers niet bekend hoeven te zijn met olie of andere economische onderwerpen om met de software te handelen. Beleggers hebben nog steeds de vrijheid om het handelsproces zelf te beïnvloeden. In tegenstelling tot handelen zonder software is dit niet verplicht.

Hoe beleggers in olie kunnen investeren

Er zijn verschillende manieren om in olie te beleggen. Hieronder willen we de drie belangrijkste nader bekijken. Allereerst: geen enkele optie is perfect, maar ze hebben allemaal een groot potentieel.

Aandelen

Het is echt geen geheim dat olievoorraden gecorreleerd zijn met de actuele olieprijs. Wie in de juiste effecten belegt, kan dus hoge winsten genereren. Enkele interessante bedrijven zijn BP, Chevron, Exxon Mobile, Rosneft en Shell. Er zijn er echter veel meer en uiteindelijk is niet altijd te voorspellen hoe de prijzen van bepaalde bedrijven zich zullen ontwikkelen. Hoe dan ook, aandelen zijn een van de beste manieren om de oliemarkt te betreden.

ETF’s

Een alternatief voor de klassieke aandelen zijn de zogenaamde fondsen. Fondsen zijn echter niet alleen fondsen, er zijn verschillende soorten die beleggers moeten overwegen. Waarschijnlijk de meest interessante optie zijn ETF’s. ETF’s of “Exchange Traded Funds” zijn op de beurs verhandelde indexfondsen die de prestaties van een index volgen.

Investeren in olie – wat zijn de opties?
Schuiven naar boven