Buitenoase van rust: de woonkamer groeit buiten

Tuinstoelen

Tuinmeubelen worden steeds stijlvoller, waardevoller en comfortabeler. Ook dit jaar worden we weer verrast met bijzondere ontwerpen. Of het nu buitenkeukens of loungesystemen zijn: dit zijn de trends.

Het hebben van een eigen woning is tijdens de coronapandemie steeds belangrijker geworden. Wie een tuin heeft, gebruikt deze vaker dan voorheen. Het is steeds meer een toevluchtsoord geworden, een ontspannende oase midden in een wereld die deels uit de hand is gelopen. Gezegend zijn zij die in quarantaine zaten of zitten en in ieder geval de tuin in kunnen! Het middelpunt van het leven verschuift naar de frisse lucht Niet in de laatste plaats is hierdoor een trend ontstaan ​​die al langer dominant is en ook in dit tuinseizoen doorzet. Ze spreekt van het “ideaal van de zogenaamde openluchtwoonkamer”.

Ook in de woonkamer zouden de buitenmeubels een plekje kunnen vinden.Veel fabrikanten bieden inmiddels producten aan die geschikt zijn voor zowel binnen als buiten. Ze zijn ontworpen om te passen bij woonkamermeubels en zijn net zo waardevol en comfortabel. Goed vakmanschap en comfortabele bekleding zijn vereist. Ook zachte en vloeiende vormen, zoals ronde en ovale tafels, zijn populair.

Keuze te over als het gaat om het juiste materiaal

Vaak worden stalen en gecoate aluminium kozijnen gebruikt. Ze zijn bedekt met hightech kunststofvezels geïnspireerd op natuurlijke ranken en grassen en zijn bestand tegen alle weersomstandigheden en UV-straling. Veel fauteuils en stoelen zijn gemaakt van riet. Qua haptiek zijn ze nauwelijks van natuurlijke materialen te onderscheiden, legt de Louw uit: “Het ogenschijnlijk handgemaakte design van de meubels is dit seizoen een belangrijk designkenmerk.” Ook hout speelt een grote rol – niet in de laatste plaats omdat veel klanten aandacht besteden aan duurzaamheid. “De Nederlandse fabrikanten hechten veel waarde aan de gecertificeerde herkomst van het hout uit duurzaam beheerde bossen. Als het gaat om buitenstoffen en vezels, wordt waarde gehecht aan recycleerbaarheid”.

Natuurlijke materialen zoals rotan of linnen zijn ook erg populair. Het leuke ervan: dit jaar hoeft niemand een materiaalkeuze te maken, legt Schmidt uit: “Omdat een mix van materialen is toegestaan.”

Functioneel zitten nodigt uit tot verpozen

Banken en fauteuils staan ​​centraal in het gezellige ontwerp van grote balkons, terrassen en tuinen. “Lounges en zitgroepen zijn als systeem opgevat en zijn zeer flexibel in gebruik en individueel samen te stellen”. Multifunctionele meubels zijn ideaal voor iedereen die buiten weinig ruimte heeft. Ze kunnen op veel manieren worden gebruikt, bijvoorbeeld om samen te eten, voor gezellige avonden of om te spelen en ravotten. Maar ook voor rustige momenten zijn ze ideaal, aldus de Louw: “Sommige zitmeubelen met een hoge rugleuning nodigen uit om te dromen en je terug te trekken uit de stress van alledag, en door het vlechtwerk lijkt het vaak op een gebouwd nest.” passend dat veel meubels rugleuningen hebben – en de zijsteunen en stoelen hebben aangepast of verplaatst.

Buitenoase van rust: de woonkamer groeit buiten
Schuiven naar boven