10 praktische tips voor de eerste reis naar Corsica

Strand Corsica

Met onderstaande praktische tips en informatie wordt uw vakantie Corsica gegarandeerd een succes.

Niet zonder (mijn) auto

Een auto is essentieel op Corsica. We hebben onze eigen meegebracht. Uiteraard kunt u ook ter plaatse een auto huren.

Tips en informatie voor de overtocht met de veerboot

Als u een overtocht met de veerboot plant en het een beetje koud heeft, moet u zeker warmere kleding meenemen (trui, jas, lange broek), aangezien het zowel aan dek als in het schip behoorlijk fris kan worden (airconditioning). Er zijn dekens aan boord, maar deze waren bijvoorbeeld niet genoeg voor mij. Het autodek is zeer snel opgeruimd. Pak daarom alles wat u nodig heeft vooraf in aan boord. Verder heb je tijdens het rijden geen toegang tot de auto. Naar mijn mening is een hut alleen aan te raden voor een nachtelijke overtocht. Als je (desalniettemin) geld wilt besparen en geen hut wilt nemen, kun je ook je nacht- of slaapvertrekken in het schip (bijvoorbeeld op de vloer of op de banken of aan dek) neerzetten. Overigens zijn er aan boord horeca, een gokautomaat en een kleine boekwinkel. Als je snel zeeziek wordt, moet je zeker reispillen (mee) nemen omdat het schip, ondanks zijn grootte, soms erg heft en stampt. Meer tips voor de overtocht met de veerboot vind je hier.

Gember tegen reisziekte

Voor reisziekte kan ik reispastilles met gember (bijvoorbeeld van well&active) en de Neo-Emedyl-dragees aanbevelen; beide zonder recept verkrijgbaar, de eerste bij de Hofer, de tweede in de apotheek.

Een navigatiesysteem loont

Een navigatieapparaat is licht op de zenuwen en is daarom een ​​echte aanrader. Tip: Controleer vooraf of het navigatiesysteem een ​​kaart van Corsica heeft. We hebben ons navigatieapparaat (Garmin 2011) vóór de reis geüpgraded (60 €).

Tankparadijs Oostenrijk

Als u uit Oostenrijk komt, is het raadzaam om net voor de grens nog een laatste keer te tanken (bijvoorbeeld bij het drielandenpunt), omdat tanken in Noord-Italië verschrikkelijk duur is (vanaf ongeveer € 2 per liter) – zelfs duurder dan op Corsica.

De dichtheid van tankstations op Corsica komt ongeveer overeen met de Midden-Europese normen. Er is om de paar kilometer een tankstation, zelfs in zeer kleine steden. Tanken is een stuk duurder dan in Oostenrijk, de prijzen variëren en variëren van € 2,20 per liter tot € 2,60 (voor Super 95).

Parlez vous français?

Heel vaak werd ik tijdens mijn reis naar Corsica (aanvankelijk) in het Engels beantwoord. Ik kan echter niet beoordelen in hoeverre de Corsicanen echt vaardig zijn in het Engels, aangezien ik koppig in het Frans bleef praten. Mijn interpretatie is dat ze probeerden me tegemoet te komen, waarschijnlijk omdat ze dachten dat mijn Frans alleen goed genoeg was om te begroeten en te bestellen. Ik kan niet bevestigen dat ik de algemene tips mis dat je zeker een paar woorden Frans moet leren of je Frans moet opfrissen voordat je op vakantie gaat op Corsica, want het wordt zeer goed ontvangen. Er waren er maar weinig die enthousiast waren dat ik Frans sprak. Anders dan op het vasteland kun je hier waarschijnlijk alleen indruk maken op een toerist met Corsicaans. Ik ontken zeker niet dat Frans kennen nog steeds nuttig is. In sommige restaurants waren er bijvoorbeeld Engelse menu’s (ooit zelfs een Duitse) en in het hotel konden ze ook Engels spreken.

Kies het juiste schoeisel

Als u een rivierwandeling plant, moet u zeker waterschoenen dragen, omdat lopen op de stenen erg oncomfortabel kan zijn. Ze waren ook op andere manieren erg handig, bijvoorbeeld op de kleine wandelpaden die naar de stranden leidden. Je kunt er ook met slippers naar toe gaan, maar dat is nogal vervelend en oncomfortabel omdat het zand erg heet kan worden. Je kunt de waterschoenen ook op Corsica krijgen, bijvoorbeeld in de supermarkt voor ongeveer 10 €. Ze zijn ook verkrijgbaar bij sommige souvenirwinkels, hoewel ze daar wat duurder zijn (ongeveer € 13). Ik raad stevige schoenen aan voor wandelingen. We zagen ook mensen met slippers wandelen, maar dat zou ik absoluut afraden. Sommige paden zijn erg rotsachtig (zie bijv. hier) en zonder tractie kan dit erg gevaarlijk zijn.

Hoe bekender het strand, hoe drukker

In de zomer zijn de bekendste stranden (bijvoorbeeld Palombaggia en Santa Giulia) hopeloos overvol. Dus als je het rustiger aan wilt doen, moet je overstappen op minder bekende (bijvoorbeeld Lavu Santu).

Let op parkeertarief!

Bijna niets is gratis op Corsica, dus je moet bijna overal betalen voor parkeren (ook op sommige stranden, bijvoorbeeld Santa Giulia). De prijsverschillen kunnen echter sterk variëren. Parkeren bij de haven kost meer dan in de stad (prijzen variëren van € 0,50 tot € 2,50 per kwartier of gedeelte daarvan!). Na 21.00 uur is parkeren overal gratis.

Insmeren

De zon is hier vrij sterk (in de zomer) en een SPF van 30 is zeker aan te raden. Ook dan moet u echter meerdere keren per dag lotion aanbrengen. We werden gebruind maar kwamen ongedeerd terug.

10 praktische tips voor de eerste reis naar Corsica
Schuiven naar boven